Monday, March 30, 2009

makcikku nikah

Tahniah UCU!! around 3.00++ pm makcikku selamat menjadi isteri kepada uncle kamal (bukan nama sebenar dan dalam kad kawin) dengan 2 kali nafas.gugup kali pertama dan mas kawin rm100 tunai..aku still ingat rm80 rupanya dah jadi rm100 mas kawin tuk area selangor nih..hihihi..pernikahan berlangsung di surau kampungku.i almost menangis but tak sempat sebab sebok jadi cameragirl..dihadiri oleh kedua dua belah pihak.kemudian pihak lelaki dijemput ke rumah pula untuk majlis makan-makan sedikit dan tukar tukar barangan hantaran.pity my ucu sebab ade lah beberapa masalah berlaku along the proses pernikahan.ku cuma boleh berharap yang ucu akan bahagia la hendaknya.all the best ucu.anyway makanan sedap.lauk sup ayam with sambal kicap+ayam kicap+sayur tempe campur+kuih muih+air syrup rose..thanks to mereka yang terlibat menjayakan this majlis nikah.akan ade susulan 4 this entry untuk majlis kenduri this sunday..enjoy dulu pics yang ade.


**i do pakai inai kat jari jemariku

Thursday, March 26, 2009

case yang sama

its nasa..at last dapat jugak capture pic the pekerja yang diraikan dan meraikan..captured by abang samsul and with aizan collaboration...

what happen after makan makan

aizan and me discover that mereka yang makan makan tadi sumenye ada one habit selepas makan.other than merokok la kan.lets see ape yang terjadi...jangan marah ye kawan kawanku.

another farewell

tomorrow will be nasa and rizal last day at AAJ.good luck and all the best.to nasa thanks 4 the makan-makan.got beriani from Syed+Hakim fried chicken(HFC)+pudding cocktail by Aizan+brownies by me+choc cake by trainee+air syrup rose+cocon pudding by kak ina and dominos pizza by kak ina again.kak ina selalu belanja all kind of fast food because fast food nih is forbidden to enter her house by en.seman her husband.so ape lagi revenge kat opis la..kami lah yang untung.anyway thanks to kak ina for the pizzas.i loves dominos pizza because they have the thin crust.sedap sedap.this time kami mendonate la a few bucks for souvenier nak bagi both of them and not to forget mael too.punyala susah nak cari interesting present for these three lelaki.form some sort of digital desk watch to picture frame with watch to mug with muscle to cute cd separator and lastly before bayar my cintahati ternampak a set of glass chess and i pon tertarik sebab nampak mewah and cantek gitu.mael juga dijemput tadi untuk makan makan.also joining en.ipin in the beginning of the majlis and also the encik datok.i got compliment yang my brownies sedap..leh wat jual ni..hehehe..malas nak cerita lagi so marilah see some pictures and video from makan makan tadi.enjoy..
video

Tuesday, March 24, 2009

permulaan

i have filled the borang too NANA..lets pray our borang terpilih.
aminn..

Monday, March 23, 2009

gigiku rosak

selaen Mawa yang operate her gigi bongsu.my gigi pon dh tiada rase simpati so i went to dental yesterday dengan duet kering di tangan(kita senasib la Mawa).walaupun sudah diajukan soalan kepada en. boss berkenaan pengclaiman untuk dental dan menerima jawapan positif.i still takut to claim for yesterday bill.takut kene marah.his mood today macam ombak laut je sekejap macam okay sekejap macam nak mengamuk.maybe sebab his office terasa kosong kot.i was away early in the morning ke kuala selangor for gulang2 meeting with Filzah and En.mat.so 3 dah missing.then 2 tak dapat tiket bus so x datang.1 in medical leave.2 in maternity leave.yang ade memang nampakla ketidak ramaiannya 4 today la.so tuh yang dia a abit berombak i think.jgn marah sgt en. boss..kami masih ade yg laen2 nih..back to my gigi;dah rase sakit memglah lama tp i manage to tahan sbb malas nak ke dental due to coat and time.but when Mala accident and discover this clinic yang okay la the service.tanpa buang masa trus je buat apointment.semlm buat tampalan gigi cost rm80.abis duet makan and minyak seminggu ku..tapi takpe sebab the tampalan nampak neat je.so lega la hati.the dentist cakap i still have 3 gigi to get tampalan and 1 gigi to be cabut.the to be cabut gigi sebenarnya dah dicabut almost 2 years back tapi ade tertingal sedikit yang the akar kot.dah 2 tahun baru the gigi dah mogok.so next appointment will be activity cabut gigi then only start back the tampalan.gud luck anum..

**mana tau cabut gigi and susah makan i leh start my diet back kan kan..ditambah ngan skipping rope yang my cintahati belikan 4 me.(xde comment tentang ini)

mari mandikan


last saturday pergi mandikan my baby.sian dia dah kotor baru her mama bwk g mandi..pity my kelisa.nway this time lom jadi like my ucu used to said'anum kete ko nih dah macam kete apek kontraktor je aku tengok.pegi la basuh ke ape..'hehehe.im not pengotor but when it comes to kereta i become a little malas..sebab im always have my adek and my cinta hati yang more concern about the car condition.but im still keluar money 4 the repair works tau.takde la seteruk sampai hanya goyang kaki saje.the car wash terletak at section 17 s.alam.it was my 1st time lalu kat area situ even dah duduk almost 20 years kat s.alam nih..nmpak sangat baek kan.tak suke jalan2..hahahhaha...service by the car wash was okay sangat2.i never terjumpa car wash yang sampai 4 orang cuci and lap 1 kereta.not mentioning kete besar.my little kelisa pon sampai 4 orang yg settlekan.memang cekap betul la.i bagi u 9/10 la car wash sec 17(x tau nama dia)..i will kesana again sendiri pon boleh sebab dah tau tempat.hehehehe

Wednesday, March 18, 2009

kerja dan jalan-jalan

semalam boleh dikatakan perjalanan yang menarek juga la..dari s.alam ke nusajaya untuk 30 minutes meeting and on da way back en. boss got some hal to do so have to singgah ke kota tinggi.lalu la ke 2 sites of AAJ projects on the way to kota tinggi. i even manage to know dimana one of our funny voice contractor company.hihihi..so the perjalanan start from s.alam to nusajaya to ulu tiram to johor bahru to little bit pasir gudang then kulai and felda something and lastly ayer hitam...yay.en. boss betul2 singgah at ayer hitam.i bought some mangoes sebab terliur dengan the taste of mango yang aizan bagi rase the other day.so 2kg of mangga are enough for the entire house.rm 10 of nenas 4 my beloved mother.she loves nenas so much sebab can cut down her sugar level.not forget kerepek kacang dhal 4 me..hehehe.teringat pula adan sebab dulu dia suke bawakan masa kat kolej.im tertarik with variety of anak patung@teddy bear kat situ.sangat2 la murah compare yang jual di sekitar sini.if sana cost rm65.90 can cost around rm100++ here.punya la berbeza.maybe due to cost perjalanan and all.en. boss ade bertanya juga'anum takmau beli anak patung ke.murah2 nih.belilah satu..'i said to him'ala en.ipin takde budget anak patung la..'and he reply'pinjam dengan boss la..nak tak.beli satu pinjam dengan boss' if i was so into all the anak patung mmg nak je pinjam from him but dari pinjam for anak patung yang i need to pay him back later baek la tidak berhutang.huhu.so kami pon menuju la ke kereta semula and again he asked me whether i want the anak patung or not.geleng kepala saje la sebab memang i have no budget for anak patung.tapi kalu ade dollhouse i nak la kot.hihi.so it ends there.kami pulang ikut highway and stopped at ayer keroh to isi the fuel.n i drove his camry back to the office.best woo drive camry sebab boleh meluncur laju without any gegaran2.dengan selamba i bawak cecah 170km/h tuh..ingatkan tak disedari oleh the car owner rupa2nya sampai opis he cite to mereka yang tinggal yang i bawak kete dia smpai 160km/h and he diamkan je( i bet dia tak nampak yang 170 kot)..sorry en.boss.best sangat bawak kete besar la boss.sampai office we makan2 kerepek and story2 then tumpang yatie balik rumah but singgah makan mee hailam first with aizan and scha.sedap makan disitu and the mee hailam cost rm3.00 only.cheap, sedap and full with isi.might come back there nanti.x byk pic la kali nih sebab pegi ngan boss takut kene marah main2 hp.
the long journey
im driving the camry.suh my friend snap the pic.hahaha.(im sgt2 dah gemok.need to start my diet back)

**i still love my kelisa even gegar2 when the meter reach 130.

Tuesday, March 17, 2009

away..

ke johor la kita today.hope en.ipin betul2 nak singgah air hitam..sebab semalam beria cakap to me 'anum, u bawak duet banyak-banyak esok.kita pergi air hitam beli anak patung(nama lain bagi teddy bear bagi en. boss ku), nenas, pasu, kerepek banyak-banyak ye..'hahahahaha.kelakar sungguh en.boss nih..nway we'll see kalu betul la ke air hitam nanti.chow.

Tuesday, March 10, 2009

movie

refering to the title of this entry.my cinta hati bought dvd 4 this cerita (refer to gambar) a few days back.(i know this cerita baru di tayangan Malaysia so paham2 jela ye).i watch it alone on the laptop in my room sebab konon2 ade la the cinema feeling..gelap2 gitu..huhuhuhu..the storyline was nice n some how touch my heart.i cried again over a movie..seperti biase la.even I-robot pon i leh nangis beria2..even my lemak banyak i still can be cengeng when it comes to nice movie.another good movie is pursuit of happyness.everyone patut see this movie.its about live and hope.its a very motivated movie bagi yang kerja susah payah macam saya and lakonan by Will Smith pon..hehehehe.oklah 4 now.back to work anum.

**tak sabar nak tengok 7 pounds pula.

holiday..best ke?

sabtu : saya berpicnic di padang picnic Shah Alam tercinta bersama teman2 lama yang dah kenal approximately 15 years including this year.wow.gile lama rupenya dh kenal mereka2 nih.daripada kecil comel smpai besar comel jugak,pindah rumah,sekolah laen-laen,pakwe bertukar dan macam2 lagi kenangan manis bersama..semoga kita kawan another 15 years and another 15 years moreeee....to amy,aleen n umie macam x percaya kita masih berkawan selama ini kan..huhuhu..hugs n kisses..





ahad : activity di rumah saje which is baking membaking..saya buat chocolate chip with walnut cookies kali ini sorng2 saje.teman baking nana berada di office beliau..rajin nana rajin..cookies kali nih sedap melalui pujian dari my family cuma my mum kata a bit manis (dia ade diabetes melitus sbb tuh rase manis kot),4 me dh cukup lemak berkrim dah...tahniah anum.cume the recipe this time agak rapuh la the cookies so next time i need to add more flour into the mix..barulah ade rase famous anum..hihihihiihi..suke betul la.(the bekas is buruk sebab untuk makan sendiri saje :P)

isnin : time 4 cookies n dvds.. i've been watching cite that 70's show 4 the whole afternoon..i manage 2 watch the dvds dalam 2 season jugak la...which i enjoy watching the show without anyone kacau...masa ni la sempat nk bermask2 muka jugak sekali.hihihihihi..best best..
**as a conclusion...i love cuti..

Thursday, March 5, 2009

kecelakaan jalan raya

takziah to aizan.she had an accident yesterday.kuasa Tuhan yang Maha Esa dia selamat dalam kejadian tersebut.dia bukan penyebab kemalangan semalam untuk pengetahuan semua.i know how she drive her viva.sangat berhati2 in a selamat way sebab the car baru berusia less than 4 months..pity her.storynya : a car from the other lane tetibe terbang ke arah dia.mungkin kerana hari hujan.sebab dia tidak mabuk.mungkin kancil itu yang laju diselekoh dan jalan yang licin menjadi penyebab.just be careful on the road and extra careful bile hujan turun..mungkin kita berhati2 tapi tidak orang lain.renungkan la.its 4 our own good anyway.to aizan, semoga cepat recover your trauma ye kakak. i know that u're cekal and tabah.ku sentiasa ade untuk pertolongan.InsyaAllah.photos from yesterday.

Wednesday, March 4, 2009

kak ina


happy birthday to you..yang ke 28th...semoga sihat sejahtera,murah rezeki dan dipanjangkan usia..aminn
**hug n kisses for faris..t dah besar sikit pinjam faris ye kak ina.

Monday, March 2, 2009

good luck mael n nasa

Sob..sob...Hilang lagi 2 warga kerja AAJ bagi tahun 2009.mael akan menamatkan career beliau di office ini hari ni n nasa pula somewhere in April(i know lmbt lg).perjalanan perlu diteruskan.for me there are zillions of things to be learn in this construction field..'each project is unique anum'bak kata tuan boss..as 4 me im still a newborn baby in this construction world so kenelah bekerja kuat dan suka bertanya untuk masa akan datang.to jump ke new job im not that brave due to recent economy situation(tp impian nak buka bakery is still on).. its different from a person to a person in term of rezeki.its all coming from Dia diatas sana.anyway,good luck mael..

cake 4 today's makan2..makan kfc mael belanja.thanks mael.
**good luck 4 mael n nasa
**birthday wish 4 mael, nasa and kak ina..

small baking and a birthday party

Last weekend ada buat a small baking project with nana..sape lagi la kan kalau bab baking2 nih..maklumlah we have a dream nk open our own bakery shop one fine day..nana is the baker n im the marketing advisor..hehehehe..fami the transportation(hahhaha..kidding).we start our baking membaking 4 ollie's birthday party at Bagan Lalang(kami celebrate birthday nanaku n ina(kawan ollie) juga but belated la)..mulanya ingat kat Bagan Seafood yang kami makan2 last time kat Port klang but rupe2nya kat Banting.i never know that Bagan Lalang tuh Banting punya jajahan eventhough i was born at Hospital Besar Banting..malu sungguh..kalu Morib mmg tau la sebab pernah pegi masa kecik-kecik dulu.at 1st cume nak buat the swirl cheesecake tapi last2 we also buat brownies sebab the cheesecake nampak macam sikit je.yela pegi party orang xnak la tangan kosong je kan.macam malu la pulak.siap dapat pujian tau dari mereka2 yang datang the party.sedap tau our cake.semoga the business menjadi la.InsyaAllah.amin.malas nak story panjang2 so lihatla pictures dibawah ini.sekian.
cheesecake and brownies

nana's cake was small tapi sedap tau
potong cake senget.hahaha
lelaki bunga.
bergambar sebelum mengantuk

cubaan melemaskan nana.hihi
ayam sedap tapi dapat seketul je
unggun api hasil culikan kayu2 xtau dr mana asal usulnya by fami n adip kot
mereka yang hadir

dah sangat mengantuk time nih.time to go home.
**nak pegi lagi je sebab pasir pantai sangat halus..seronok