Thursday, November 26, 2009



Friday, November 13, 2009

freedom

not sure whether can called in as a freedom or not but i have finished all my exams for my 1st sem in degree today.yay..keseronokan terasa but im not really enjoying the fact that my exams dh abis sebab still got 1 more coursework need to be submit next week.huhuhuhu.to en.raden, thanks sebab bg submit lmbt because it will help me a lot nk dptkan marks 4 his subject;measurement of construction works III.ending with law n contract paper this morning.i hope that i will pass dengan jayanya or at least tanpa perlu repeat any of the subject next coming sem.i know that my preparation is lack atas sebab2 yg berbagai but i have tried my very best.so now cume tinggal bertawakal.pre registration pon dah start 4 the next sem.so i better do it while i am aware of it.t dh x sedar.tau tau je dh dateline.haru je.hihi.n need to remind myself to start simpan money 4 the school fees.huhuhuhu..

*i miss u badly sayang.lambatnya raya haji....

Monday, November 2, 2009















Wednesday, October 28, 2009

examination

yes.exam finally tiba.x sangka dh abiskan 1 sem but 5 more to go.anyway alhamdulillah.almost 2 years dah xde this kind of feeling.kecut perot sebab nk exam.i had my demam already.demam exam mcm masa di college juga.but college exam and ipta exam is sgt berbeza.perasaan takut and cemas bercampur2 dan tambah sometimes pening dengan works and life.huhu.i know instead of writing here i should do my reading n calculating for tomorrow's paper but dh lama dh x post kat sini so this is like the 1st and last entry 4 this month.anyway,stop disini dulu and good luck to me and all uitmians yang got exam kali nih.All the best people.

*a little pray 4 myself.hopefully i'll do well in my exam.jgn gopoh2 and read the questions properly anum.amin.

Sunday, September 20, 2009

hari raya

today is raya day 4 all muslims.jadi selamat hari raya kepada semua yang saya kenali.salah and silap haraplah mendapat keampuanan hendaknye.samada secara sengaja atau tidak sengaja telah menyakitkan hati atau mengguris perasaan.

SELAMAT HARI RAYA AND MAAF ZAHIR BATIN.

**this entry juga untuk mengisi entry bagi bulan september.hhihihi..busy sgt nk menaip.

Tuesday, August 11, 2009

sekolah

saya sudah mula bersekolah malam di UITM.almost sebulan rasanya.pada mulanya saya tidak percaya dapat masuk setelah direject pada pertama kali dan saya juga ragu2 untuk belajar semula atas sebab2 tertentu.tetapi berfikir semula dan ive made my mind to terima tawaran and register pada hari tersebut.after sebulan ke kelas,terasa berkobar2 untuk habiskan my degree eventhough masa kelas terasa nak balik makan nasi.but when tengok mereka yang lain yang ada family tapi masih ke kelas.x patut rasenya yang rumah cume 3 minit dari sekolah dan belom kawin xnak belajar kan.lgpon degree boleh raise the gaji.huhuhuhu.mmg mcm terpesong tujuan belajar but that is the fact untuk naek gaji in qs field nih selain experience la.so, notes to myself: belajar rajin2 dan buat sungguh2 ye anum.this time byr sendiri your own fees.hihi.

**nana-kita kene buktikan susah payah meredah hujan hari tu.


ini lah AD yang diceritakan semalam.hensemkan saya.

Monday, August 10, 2009

haiwan kesayangan

kami ade pet baru.anis yang empunya.namanya AD.AD ialah seekor kucing berbulu kembang atau juga dikenali sebagai jenis DLH (domestic long hair).umo 4 bulan kot.jantina jantan.comel tetapi sangat manja dan suke buat muka kesian taknak dikurung dalam sangkar.hahahaha.

Wednesday, July 29, 2009

ive made my mind..
im resigning..
whatever comes next hopefully will be a good beginning..
amin..

syg..
do support me.
i need u more.

Thursday, July 16, 2009

sangat sangat tersepit

........................................

Monday, July 13, 2009

tersepit lagi sekali

pening....
buntu....

help help help help

Tuesday, July 7, 2009

durian

ive made my kuah durian sendiri nana...
aku berjaya...
sedappppppp

Monday, June 29, 2009

another dead fish

semalam my ikan mati lagi seekor even dah kuarantin dia when i see white spot appear on her body..tapi still tak dpt diselamatkan.sedih.sebab that fish sgtlah cergas dan menghiburkan hati.i think instead of beli coral platy that day mungkin i terbeli piranha la.si kecik yang membunuh.i selalu nampak dia berlegar2 dan sondol2 my other fishes.rasenye dia la si kecil merah yang ganas.pity my other ikan.now all my goldfishes dah tiada.tinggal la goldfish yang tak gold.the black one.hopefully this 2 will last longer than my other goldfish.another fishes yang hidup till now is si merah kecik yang ganas, si angel, si molly-molly gomok and not to forget my ikan bandaraya.dh besar dah dia.cukup makan.see im not a fish killer tapi my ikan keep on mati.tak tau la nape.ish ish ish

Saturday, June 27, 2009

its june

lama x post any entry.
this is the 1st entry in june..
busy betul wat masa nih..
my 1st baby pon dh nk hampir award..
im in the progress choosing the right contractor to run my baby..
cant wait...

**siapa la yg bertuah tuh

Thursday, May 28, 2009

apa patut dipilih

tersepit dengan keadaan.
diluah mati mak ditelan mati bapak.perit.takda keputusan.
mungkin ramai yang tak paham apa yang berlaku.
terima, tabah dan teruskan atau mungkin tunggu dan berharap ada perubahan.
samada pentingkan diri sendiri atau pikir akan pandangan orang.

*mood entry saya kerisauan kali ini

Friday, May 22, 2009

happy birthday baby

dah 1 year dah my baby..
kejap je dah 1 tahun...
nanti i give u a nice shower k baby...


*terima kasih sebab sudi membawaku ke everywhere i want..

Saturday, May 2, 2009

kepulangan nina ke malaysia

refering to the title of this entry.nina dah ade kat dubai semula dekat 2 weeks rasenye.punya la lama nak kuar this entry...x cukup masa nak karang2 perengan wat masa nih.last week and this week is really tiring sebab i have to do O.T for the whole week.semalam je i relax2 sebab hari pekerja kan so kene la tidak bekerja but today im back to work..tomorrow pon.so tak balik kampung la this week.next week pon tak boleh balik sebab finally office buat family day.itupon after abg shamsul do the proposal.kalu tak memng tak ke mana la.thanks to abg shamsul 4 da great idea of outdoor activity.cant wait.






*seronok to have you back nina..next time kita wat lagi mcm nih.hihihi..see you back this raya.miss you babe.

Thursday, April 30, 2009

im not a fish killer

3 of my ikan dah mati.2 ikan hitam and 1 ikan kecik.
sad

Thursday, April 16, 2009

quizzes

ive been addicted to quizzes at facebook.hahahaha.some of the quizzes are bodo bodo but its funny so no harm tooking it for fun and laugh.i enjoyed some of the quizzes too.so lets berquizzes people..

**nana jom bela ikan comel bersama.

Wednesday, April 15, 2009

peliharaan

despite for not having kucing in my rumah sewa due to the tingkat lima a.k.a the penthouse, i decided to choose ikan as my new pet.im working on the rumah for my ikans comel.so my new homework now other than what i called kerja tertangguh.im definitely gonna browsing the internet to search for beautiful decorated aquarium(so i can cilok and tambah tambah the idea) and type of fish suitable for hiasan fishes.and not forget to spot any fish store located at shah alam.:)hope to see nice beautiful marvelous super duper cute and attractive aqurarium soon decorate by me and my adek anis(kami bersungguh sungguh).later.

antara yang menarek

Monday, April 13, 2009

sesuatu yang baru

item : roti tissue warna warni mamak

venue : below BLT putrajaya

date happen : last monday

mood : gumbira

tujuan entry : suka suka

Monday, April 6, 2009

kenduri makcik


not in the mood for writing.enjoy pics below :

mari bergotong royong
malam berinai & lauk pengantin


kenduri kendara
kanak -kanak riang
hadiah dan sawah
kami sepupu

Wednesday, April 1, 2009

makan lagi

encik boss (en. azhar) for the lunch today.seronok kami ramai ramai makan makan disana.walaupon tergesa gesa sebab dah nak habis lunch hour.hihihi.semoga dimurahkan rezeki hendaknya.the steamboat was nice but the service sangat la lambat.ramai orang kot.im not sure about that.and what is menarek about the restaurant is the owner was one of our respective contractor for terengganu tukun tiruan project, Mr. Daniel.congrats anyway for the restaurant opening.i know that your final account belum lagi approve for that project.nama the restaurant is Jonker Wok if im not mistaken.located at section 9 shah alam next to nasi king and behind ani sup utara.the concept for this restaurant is the baba nyonya and of course steamboat.

**gambar masa makan takde sebab dah lapar sangat

makan makan


sebelum makan
yesterday dinner with old friends.mereka semua tua sebab im the youngest kalau ikut bulan lahir..hahahaha.kami went to asiari dekat SACC mall.makan makan dan gelak gelak and ollie kene ngorat by one of the waiter there.hahahahah..waiter tau not waiteress..sape suh gatal nak amik gamba that mamat.kan dia dah tangkap cintan ngan ko ollie..siap nak add myspace tuh..huhuhu..cik wan nana pulak suke tgk bibir that mamat.comel katanya.nana nana..my order malam tadi was lemongrass chicken with rice kot nama dia..nampak lazat betul masa sampai.siap ade nasi gunung lagi and it was deliciousss lah.my cintahati penah order that nasi so i teringin nak makan one whole plate by myself..hehehe..nway lepas tuh these 3 lelaki memang tak kenyang kenyang and kami ke night circle pulak tuk makan sup yong tau foo..last night memang super kenyang.tak boleh always macam nih because memang akan jadi super gemok.cannot wait for abg bulat and kak zu donation..hehehehe..tertunggu tunggu

asiari SACC Mall Shah Alam

mine

before

after

cik wan nana muncit(dipaksa post her picture in this entry)

Monday, March 30, 2009

makcikku nikah

Tahniah UCU!! around 3.00++ pm makcikku selamat menjadi isteri kepada uncle kamal (bukan nama sebenar dan dalam kad kawin) dengan 2 kali nafas.gugup kali pertama dan mas kawin rm100 tunai..aku still ingat rm80 rupanya dah jadi rm100 mas kawin tuk area selangor nih..hihihi..pernikahan berlangsung di surau kampungku.i almost menangis but tak sempat sebab sebok jadi cameragirl..dihadiri oleh kedua dua belah pihak.kemudian pihak lelaki dijemput ke rumah pula untuk majlis makan-makan sedikit dan tukar tukar barangan hantaran.pity my ucu sebab ade lah beberapa masalah berlaku along the proses pernikahan.ku cuma boleh berharap yang ucu akan bahagia la hendaknya.all the best ucu.anyway makanan sedap.lauk sup ayam with sambal kicap+ayam kicap+sayur tempe campur+kuih muih+air syrup rose..thanks to mereka yang terlibat menjayakan this majlis nikah.akan ade susulan 4 this entry untuk majlis kenduri this sunday..enjoy dulu pics yang ade.


**i do pakai inai kat jari jemariku

Thursday, March 26, 2009

case yang sama

its nasa..at last dapat jugak capture pic the pekerja yang diraikan dan meraikan..captured by abang samsul and with aizan collaboration...

what happen after makan makan

aizan and me discover that mereka yang makan makan tadi sumenye ada one habit selepas makan.other than merokok la kan.lets see ape yang terjadi...jangan marah ye kawan kawanku.

another farewell

tomorrow will be nasa and rizal last day at AAJ.good luck and all the best.to nasa thanks 4 the makan-makan.got beriani from Syed+Hakim fried chicken(HFC)+pudding cocktail by Aizan+brownies by me+choc cake by trainee+air syrup rose+cocon pudding by kak ina and dominos pizza by kak ina again.kak ina selalu belanja all kind of fast food because fast food nih is forbidden to enter her house by en.seman her husband.so ape lagi revenge kat opis la..kami lah yang untung.anyway thanks to kak ina for the pizzas.i loves dominos pizza because they have the thin crust.sedap sedap.this time kami mendonate la a few bucks for souvenier nak bagi both of them and not to forget mael too.punyala susah nak cari interesting present for these three lelaki.form some sort of digital desk watch to picture frame with watch to mug with muscle to cute cd separator and lastly before bayar my cintahati ternampak a set of glass chess and i pon tertarik sebab nampak mewah and cantek gitu.mael juga dijemput tadi untuk makan makan.also joining en.ipin in the beginning of the majlis and also the encik datok.i got compliment yang my brownies sedap..leh wat jual ni..hehehe..malas nak cerita lagi so marilah see some pictures and video from makan makan tadi.enjoy..
video